Azerty

 Azerty, een spannende, mysterieuze whodunnit in de stijl van Agatha Christie

Azerty
1993
De achtjarige Marijn wordt wekenlang ontvoerd en gevangen gehouden door een psychiatrische patiënte terwijl zijn oudere broer Kris op hem moest letten. De traumatische gebeurtenis zorgt voor een onherstelbare breuk tussen de broers die steeds meer uit elkaar groeien.
2015
De dertigjarige boekhouder Marijn leidt al jaren een teruggetrokken leven, tot hij samen met Kris, intussen een bekend auteur, een kasteeltje erft van hun oudoom. De broers nemen samen met Marijns vriendin Louise hun intrek in de woning in een poging hun verzuurde relatie te herstellen. De driehoeksrelatie zorgt voor hevige spanningen tussen hen.
Een oude schrijfmachine wekt de interesse van Kris. Geobsedeerd door het toestel sluit hij zich wekenlang op om fanatiek aan een nieuw manuscript te werken. Marijn kijkt machteloos toe hoe zijn broer zich afzondert en steeds vreemder begint te gedragen. Kris’ obsessie escaleert tot er een dramatische gebeurtenis plaats vindt.

Azerty kan je het beste omschrijven als een whodunnit met een psychologische, paranormale twist.

Azerty is verkrijgbaar via volgende verkoopkanalen: Gesigneerd via deze siteBol.comStandaard BoekhandelDe Leeswinkel of via je lokale boekhandel (op bestelling)

Wat lezers zeggen over Azerty:

“De dagelijkse strijd van de hoofdpersonages met hun innerlijke demonen wordt door SJ Paul in een beklemmende en obsessieve verhaalsfeer gehuld die niettemin onmogelijk aan de kant te leggen is. Deze uitgave beklijft en frustreert, en leest bij momenten als een autobiografie van een psychiatrisch patiënt. En dat maakt net de sterkte van het boek uit, wanneer de fictie en dialogen overtuigend realistisch aanvoelen. De schrijfster toont haar kunde door op een uiterst treffende manier de psychologische spanningen tussen de verschillende hoofdrolspelers weer te geven. Ze weet als geen ander de lezer te sturen naar sympathie of afkeer voor haar protagonisten.” volledige review op www.lookie.be

“De cover van het boek trok me meteen aan en het stelde niet teleur. Dit is een klassieke thriller, met verschillende plotwending, ijzersterke karakterisering, een zeer sterk begin en een briljant einde. Een must read, vanaf begin tot einde. Ik heb er van genoten!”

“Het hele verhaal speelt zich af tussen verschillende personages die allemaal gedwongen samen komen en moeten zien te overleven met elkaar. Dit creëert een onderhuidse spanning die zichtbaar voelbaar is in het verhaal, vanaf het begin tot het einde. Dit maakt dat het verhaal je gewoon meezuigt vanaf de allereerste regel, tot het zeer onverwachte, onvoorspelbare einde. Ik was erg aangenaam verrast door de conclusie. Azerty is een thriller geschreven door een ervaren auteur, waarvan ik hoop nog heel veel te horen. Ik vond het een zeer aangename leeservaring en hoop dat dit boek door het grote publiek gevonden zal worden. Voor iedereen die houdt van sterke (psychologische) thrillers, is dit een absolute aanrader!”

“Een uitstekende thriller die vraagt om in één ruk uitgelezen te worden. Azerty begint met de ontvoering van een achtjarig kind, verteld vanuit het standpunt van de ontvoerder en het kind zelf. Deze daad zorgt ervoor dat de hoofdrolspeler Marijn opgroeit als een introvert man die geen voeling meer heeft met zijn eigen broer en de maatschappij. Wanneer hij samen met zijn broer een kasteeltje erft, worden ze noodgedwongen terug met elkaar opgescheept, wat zorgt voor spanningen bij de broers en Marijns vriendin. Het verhaal bouwt rustig op maar ontaardt dan al snel in een spannende whodunnit waarbij je telkens weer op het verkeerde been wordt gezet. Het is geen klassieke politiethriller maar een verhaal met zoveel twists dat je op het puntje van je stoel zit. Een echte aanrader! ”